Auto tepisi za putnički i prtljažni prostor

Auto tepisi zasigurno spadaju u jedan od automobilskih dodataka koje možemo pronaći u gotovo svakom automobilu. Riječ je o relativno jeftinim dodacima, koji su vrlo funkcionalni. Vrlo su lako dostupni i danas ih se može pronaći za kupovinu na raznim mjestima. Prilikom prodaje rabljenih automobila, prodavači često auto tepihe ostavljaju u automobilu. A isto tako, prilikom kupnje novog automobila, čest slučaj je i da prodavači kupcu poklanjaju set auto tepiha.

Auto tepisi u obliku seta

Auto tepisi koje danas možete kupiti na tržištu se uglavnom prodaju u obliku setova. Jedan set tako najčešće sadrži 4 auto tepiha. Jedan za prednja mjesta, odnosno za vozača i suvozača te dva auto tepiha za stražnja mjesta. Moguće se odlučiti za univerzalne i tipske. Univerzalni auto tepisi su svi istih dimenzija i mogu se postaviti u svaki automobil. Tipski auto tepisi su točno određenih dimenzija za svaku marku automobila tako da će potpuno pristajati.

Osim ove podjele, auto tepisi se mogu podijeliti i po vrsti materijala na tekstilne i gumene. Bez obzira za koje se odlučili, funkcionalnost će im biti vrlo slična. No, najveća razlika je u održavanju i izgledu. Gumeni auto tepisi Gledring se puno lakše održavaju i ponekad ih je dovoljno isprati vodom. Za učinkovito čišćenje tekstilnih, vjerojatno ćete morati posegnuti za usisavačem. No, tekstilni su zato nešto atraktivnijeg izgleda pa zbog toga imaju svoje kupce.

Personalizirani auto tepisi

Najskuplja varijanta auto tepiha, ali ujedno i najatraktivnija i unikatna su personalizirani auto tepisi. Riječ je o auto tepisima koji su izrađeni potpuno po vašim željama. Mogu sadržavati određeni tekst, dizajn, boju i sve drugo što poželite. Pojedine tvtke specijalizirale su se za izradu takvih auto tepiha. Njihove usluge posebno cijene oni zaljubljenici u automobile koji ih vole dodatno uređivati kako bi ih učinili jedinstvenim. A jedinstveni auto tepisi su također jedan dio tog cjelokupnog jedinstvenog izgleda.

YouTube video

Bez obzira odlučite li se za personalizirane ili klasične auto tepihe, oni će vam zasigurno biti od velike koristi. Prljavština će ostajati na njima te će čišćenje automobila biti puno jednostavnije nego bez njih. A nakon nekoliko godina korištenja, kada vidite da se jako teško čiste, jednostavno ih zamijenite.

Za dugovječnost prtljažnika vozači okreće se inovativnim rješenjima za zaštitu poput prilagođenih pokrivača prtljažnika ili korita prtljažnika automobila.

Članci iz iste kategorije: