Čistoća u automobilu na zavidnoj razini

Vlasnici automobila mogli bi se podijeliti u dvije skupine. U jednu skupinu mogli bi se svrstati oni koji ne pridaju puno pažnje čistoći svog automobila, niti iznutra niti izvana. A u drugu skupinu mogli bi se svrstati oni koji svakako paze da je njihov automobil čist i iznutra i izvana. Oni uglavnom koriste razna sredstva, tzv. autokozmetiku, koja im pomažu u lakšem održavanju auta.

No, za još lakše održavanje koriste se i pomagala koja se danas mogu pronaći u jako velikom broju automobila, a to su gumi tepisi za auto.

Gumi tepisi za auto se vrlo jednostavno održavaju
Gumi tepisi

Dodatna oprema za održavanje čistoće automobila

Automobilski gumi tepisi danas krase podove brojnih automobila. Osnovna namjena im je održavanje čistoće. A oni pomažu tako što zadržavaju prljavštinu koja se unosi u automobil na jednom mjestu kako bi se poslije lako uklonila. Osim njih, neki vozači radije stavljaju tekstilne tepihe u svoj automobil, no gumeni tepisi za auto imaju brojne prednosti u odnosu na njih:

  • Jednostavnije održavanje
  • Veća dostupnost u trgovinama
  • Niža cijena

Stoga, tražite li učinkovito rješenje za održavanje čistoće u svom limenom ljubimcu, ne morate tražiti dalje od auto gumenih tepiha.

Lako održavanje gumenih auto tepiha

Gumi tepisi za auto se vrlo jednostavno održavaju. Dok se primjerice tekstilni uglavnom moraju usisavati želiti li ih u potpunosti očistiti, oni napravljeni od gume se uglavnom mogu samo dobro isprati vodom. S obzirom da ne propuštaju vodu, možete ih vrlo jednostavno oprati kada perete svoj automobil.

Gumeni tepisi Gledring za Peugeot 3008

U slučaju većeg zaprljanja, možete upotrijebiti i neki auto šampon kako biste ih još bolje oprali, a ujedno će im on osigurati i dugotrajan, ugodan miris

Niža cijena i dostupnost u brojnim trgovinama s auto opremom

Gumi tepisi za automobil uglavnom su nešto niže cijene od onih tekstilnih, a vrlo su lako dobavljivi u brojnim trgovinama s auto opremom, ali i u ostalim trgovinama koje prodaju raznu mješovitu robu. Također se često mogu pronaći na raznim akcijama po vrlo niskoj cijeni u obliku seta koji se sastoji od 4 dijela:

  • Onaj za vozačevo mjesto
  • Onaj za suvozačevo mjesto
  • Dva za stražnja mjesta

No, ne preporučuje se kupnja onih vrlo jeftinih setova jer je često riječ o automobilskim gumenim tepisima izrađenim od gume nešto lošije kvalitete. A to će za posljedicu imati dugotrajan neugodan miris u unutrašnjosti automobila.

Članci iz iste kategorije: