Čist auto izvana i iznutra uz auto kozmetiku

Danas se vozači automobila mogu podijeliti u dvije skupine. Jednu skupinu čine oni koji svoj auto smatraju kao nešto što im služi da bi ih dovezlo od jedno do druge točke te zbog toga ne razmišljaju previše o njegovoj čistoći. S druge strane imamo skupinu vozača kojima je auto ipak nešto više i trude se da bude čist, iznutra i izvana, što je bolje moguće.

U te svrhe koriste se raznim proizvodima koji su poznati pod jednim zajedničkim nazivom, a to je auto kozmetika. Ovi proizvodi dostupni su u raznim specijaliziranim trgovinama s autoopremom, ali ima ih i na raznim drugim mjestima, poput benzinskih postaja i sl.

Auto kozmetika za razne namjene

Kao što je već ranije spomenuto, auto kozmetika se dijeli na proizvode koji su namijenjeni za:

  • Vanjski dio auta
  • Unutarnji dio auta

Za svaki od ta dva dijela mogu se pronaći razne vrste proizvoda koji će omogućiti još bolju čistoću. Isto tako, u trgovinama s autoopremom ćete osim tih sredstava moći pronaći i razne druge sitnice koje bi vam mogle zatrebati kao što su rashladna tekućina za auto i dr.

Neka vaš limeni ljubimac zablista

Najosnovniji proizvod auto kozmetike svakako je šampon za auto. On služi za vanjsko pranje i u kombinaciji s vodom poslužit će da s auta skinete veća zaprljanja. Perete li auto u nekoj samoposlužnoj praonici koje su sve popularnije u posljednje vrijeme, šampon za auto je dio jednog od programa pranja. Njegovim korištenjem ćete puno lakše očistiti automobil od svih nečistoća.

Čišćenje automobila autošamponom
Čišćenje automobila autošamponom koji je sastavni dio auto kozmetike

Još jedno popularno sredstvo auto kozmetike je i pasta za poliranje koja služi za sakrivanje malih rupica na karoseriji auta. Te rupice mogu nastati od raznih kamenčića i slično. Osim toga, možete kupiti i razna sredstva koja služe kako bi automobilu podarili još već dodatni sjaj.

Čist interijer auta

Brinite li se za čistoću svog auta izvana, trebali biste paziti i na čistoću u unutrašnjosti. Za to auto kozmetika ima razna sredstva kojima ćete očistiti:

  • Plastične dijelove u unutrašnjosti
  • Drvene dijelove u unutrašnjosti
  • Sjedala i sl.

Ono što većina vozača želi očistiti je središnja konzola na kojoj je prašina vrlo uočljiva. U te svrhe koriste se razni sprejevi kojima je potrebno poprskati je i nakon toga obrisati suhom krpom. Nerijetko su takvi sprejevi i dostupni u raznim mirisima pa ćete tako dodatno osvježiti prostor.

A kada je i riječ o osvježavanju prostora, možete odabrati i razne mirise za auto koji su također sastavni dio autokozmetičke ponude. Postoje oni koji se vješaju na unutaranji retrovizor, oni koji se postavljaju na ventilacijske otvore i slično. Odaberite onaj koji vam se čini najprikladniji i neka unutrašnjost vašeg auta bude mirisna.

Trgovine s autoopremom nude najveći izbor

Auto kozmetika se danas može pronaći na raznim mjestima, čak i tamo gdje je ne biste očekivali. No, najveći izbor se ipak može pronaći u trgovinama s autoopremom. Tamo možete kupiti i sve druge potrebne stvari koje bi vam mogle zatrebati, kao što su rashladne tekućine za auto, ali i razne druge tekućine.

YouTube video
Top 5 najboljih savjeta za pranje automobila

Također, možete posjetiti neku takvu fizičku trgovinu, a možete provjeriti i ponudu na internetu. Postoje i brojne web trgovine koje nude auto kozmetiku po vrlo povoljnim cijenama, a nerijetko i uz još puno veću ponudu nego što to mogu ponuditi fizičke trgovine. Tamo vrlo brzo možete pregledati cijelu ponudu i odabrati proizvode koji vam se čini najzanimljiviji. Obavite plaćanje i naručeni proizvodi će vam kroz par dana stići na kućnu adresu i onda ih možete početi koristiti.

Rashladne tekućine i ostale tekućine za auto

Još nešto što ćete morati povremeno kupiti za svoje vozilo su i rashladne tekućine za auto. One se dolijevaju u posebni spremnik ispod poklopca motora i služe hlađenju motora. Automobilske rashladne tekućine danas možete kupiti u brojnim trgovinama s autoopremom i autodijelovima, no možete ih primjerice kupiti i na benzinskim postajama. Mnogi ovu vrstu poznaju i pod nazivom antifriz pa ako čujete i za taj izraz, riječ je o istoj vrsti tekućine za auto.

Rashladna tekućina za auto
Rashladna tekućina za auto ili antifriz

Osim ovih, najčešće su korištene i tekućine za stakla koje se također ulijevaju u poseban spremnik. Služe za ispiranje vjetrobranskog i stražnjeg stakla. Ta stakla se često zaprljaju prilikom vožnje u lošim vremenskim uvjetima pa ćete uz korištenje tekućine za stakla i brisača za auto moći uspješno riješiti taj problem. 

Članci iz iste kategorije: