Bolja vidljivost uz H7 LED žarulje

Pri vožnji automobila, posebno u noćnim uvjetima, vrlo je bitno da imate što bolji pregled na cestu, ali i što bolji pregled sa svake strane auta te ono što se događa iza vas. Kako biste to imali, mora biti zadovoljeno više uvjeta. Prije svega, morate imati čista stakla te dobro podešene retrovizore kako biste vidjeli što više prostora. 

No, govorimo li o onome što projicira svjetlost, onda je jasno da su žarulje za auto najvažnije. Dostupne su u više različitih varijanti i oblika, a u posljednje vrijeme se često spominju H7 LED žarulje za auto kao odlično rješenje.

Učinkovite H7 LED žarulje za auto

Kada govorimo o prednostima, H7 LED žarulje za auto se ističu svojom učinkovitošću. Ona se pak očituje u tome da ova vrsta žarulja za auto traje puno duže od raznih drugih vrsta, poput onih halogenih. Osim toga, većina električne energije se ovdje koristi isključivo za osvjetljenje te se zbog toga i troši manje goriva kao posljedica toga.

H7 LED žarulje za auto su odlično rješenje
H7 LED žarulje za auto su odlično rješenje, zbog toga se sve više vozača odlučuje za ugradnju u svoja vozila.

Sve u svemu, ova vrsta rasvjete na automobilima je zbog svih tih prednosti iznimno popularna u posljednje vrijeme te se sve više vozača odlučuje za ugradnju u svoja vozila.

Bolja vidljivost pri vožnji auta noću

Kada se automobilom vozite noću, iznimno je važno da imate dobru rasvjetu na autu i to iz dva razloga:

  • Vi ćete bolje vidjeti stanje na cesti i oko nje te ćete moći na vrijeme reagirati na moguće opasne situacije
  • Drugi vozači će vas moći uočiti s veće udaljenosti 

Uz korištenje automobilskih H7 LED žarulja, ta osvijetljenost ceste će biti još i snažnija. To znači da će one dati puno veći snop svjetlosti ispred vas, ali i sa svake strane ceste. Zbog toga se čak i oni vozači koji još nemaju LED žarulje za auto odlučuju za njihovu ugradnju.

Serijska ili dodatna auto oprema

Danas svi automobili dolaze s nekom vrstom žarulja za auto. Oni novije generacije najčešće imaju serijski ugrađene LED žarulje za auto, dok se oni jeftiniji isporučuju s onim jefitinijim vrstama. Vlasnici novijih automobila tako nemaju problema od samog početka i vrlo su zadovoljni s onime što su dobili. Vlasnici starijih modela automobila zato imaju mogućnost ugradnje nove vrste rasvjetnih tijela u svoja vozila.

H7 LED žarulje za auto se ističu svojom učinkovitošću
H7 LED žarulje za auto se ističu svojom učinkovitošću. Ova vrsta žarulja za auto traje puno duže od raznih drugih vrsta, osim toga, većina električne energije se ovdje koristi isključivo za osvjetljenje te se zbog toga i troši manje goriva.

Imajte na umu da ne odgovaraju sve vrste žarulja u svaki auto. Čak i ako biste vi željeli kupiti H7 LED žarulje za auto jer ste čuli koliko su dobre, to još uvijek ne znači da možete ugraditi upravo tu vrstu. U svakom slučaju, najbolje je posjetiti nekog autoelektričara koji će vam reći što točno možete ugraditi, odnosno za koji model da se odlučite.

Proizvođači rasvjetnih tijela za automobile

Kada kupujete rasvjetna tijela za automobile, bilo da riječ o H7 LED auto žaruljama ili nekoj drugoj vrsti, nemojte nasjesti na nisku cijenu. Naime, na tržištu se pojavilo i dosta proizvođača koji će vam ih ponuditi po iznimno niskoj cijeni, puno nižoj od ostalih proizvođača na tržištu. No, nemojte niti očekivati približno istu kvalitetu kao kod onih renomiranih proizvođača.

Bolja vidljivost pri vožnji auta noću sa H7 LED žaruljami za auto
Uz korištenje automobilskih H7 LED žarulja, ta osvijetljenost ceste će biti još i snažnija.

Naime, takve vrste vrlo često nemaju niti približno tako dugačak vijek trajanja kao one provjerene te vam se ta u početku povoljna kupnja dugoročno neće isplatiti jer ćete ih puno češće morati mijenjati nego što biste planirali. Također, kvaliteta osvjetljenja nije toliko dobra te nećete vidjeti cestu toliko dobro osvijetljenu kao s nekim drugim modelima.

Zato prilikom kupnje, savjetuje se da to radite u nekim specijaliziranim trgovinama s autoopremom, a ne u nekim nepoznatim web trgovinama koje prodaju robu sumnjive kvalitete. Samo na taj način ćete dobiti ono što stvarno i očekujete od LED rasvjete na autu.

LED žarulje za auto kao novi standard

Kada govorimo o rasvjeti za auto, žarulje za auto su dosta evoluirale u posljednjih nekoliko godina. Isto kao što se LED tehnologija probila u razne druge segmente, primjerice u kućanstvo, probila se i u automobilsku industriju. Zato su danas LED žarulje za auto određeni standard kojem teži velika većina vozača. Kao što je navedeno i ranije, mnogi novi automobili već dolaze s ugrađenim nekim oblikom LED žarulja za auto, a ako to nije slučaj, možete ih naknadno i sami ugraditi.

YouTube video
Kako instalirati standardne H7 LED žarulje za auto?

Prednosti LED žarulja za auto su mnogostruke i iako će na početku ulaganje u njihovu ugradnju biti nešto više, sve će se to vratiti s godinima koje slijede.

Članci iz iste kategorije: