Zaštitite branik auta od oštećenja

Automobili su danas tijekom vožnje, ali i tijekom stajanja podložni raznim oštećenjima. Kada se vozite, sigurno vam se puno puta dogodilo da je vjetar podigao neki kamenčić koji je završio na vašoj haubi ili čak i na staklu. Kada automobil ostavite negdje parkiran na otvorenom, lako se može dogoditi da ćete ga pronaći oštećenog zbog pada nečega na njega ili zbog neke druge situacije.

Također, kada utovarujete stvari u auto, lako se može dogoditi da zapnete s nečim u branik auta te ga oštetite. Srećom, branik možete lako osigurati korištenjem zaštitne naljepnice za branik automobila. Riječ je o vrlo jednostavnom i jeftinom rješenju.

Čemu služe zaštitne naljepnice za branik automobila

Zaštitne naljepnice za branik automobila se lijepe na njega i osiguravaju mu zaštitu od raznih sitnih oštećenja koje na njemu mogu nastati. Riječ je o prozirnoj naljepnici koja se vrlo jednostavno postavlja na njega i koja je izrađena po mjeri kako bi savršeno pristajala. Ona će branik auta učinkovito zaštititi od:

  • Ogrebotina koje mogu ostaviti kućni ljubimci
  • Oštećenja koja mogu nastati pri unosu i iznošenju tereta i prtljage
  • Oštećenja koja uzrokuju sitni predmeti u vožnji ili kod parkiranja na otvorenom
Zaštitne naljepnice za branik automobila osiguravaju zaštitu
Zaštitne naljepnice za branik automobila se lijepe na njega i osiguravaju mu zaštitu od raznih sitnih oštećenja.

Uz ovo, možete se odlučiti i za plastičnu zaštitu branika, koja još učinkovitije štiti branik, no ako tražite neko brže i jednostavnije rješenje, nema boljeg od zaštitnih naljepnica.

Prednosti zaštite branika naljepnicama

Osim same zaštite, postavljanje zaštitnih naljepnica za branik automobila ima i još neke prednosti kao što su:

  • Laka ugradnja – naljepnica se brzo postavlja na auto i postoji mogućnost da ju skinete i popravite, ako ju niste dobro zalijepili
  • Izrađeno po mjeri svakog modela auta – zbog toga će lijepljenje biti vrlo jednostavno jer će sve u potpunosti pristajati
  • Nema narušavanja izgleda auta – čak i nakon lijepljenja, vaš automobil će i dalje zadržati isti izgled jer je zaštitna naljepnica za branik automobila u potpunosti prozirna pa će branik cijelo vrijeme biti potpuno vidljiv, ali zaštićen

Dugotrajna zaštita auta

Zaštitne naljepnice za branik automobila nakon što se postave će dugotrajno štititi vaše vozilo. Naravno, vrlo je važno da ih pravilno postavite, odnosno vrlo je važno da tijekom postavljanja ispod njih ne ostane zrak jer tada neće dobro prianjati i s vremenom se mogu oštetiti. Zato se tijekom postavljanja mora postepeno istiskivati zrak kako bi naljepnica bila potpuno ravna i čvrsto pričvršćena nakon postavljanja.

Nema boljeg od kvalitetnih zaštitnih naljepnica za branik automobila.
Ako tražite neko brzo i jednostavnije rješenje za zaštitu branika auta , nema boljeg od zaštitnih naljepnica za branik automobila.

Ako ju tako dobro postavite, možete bez straha svoj automobil prati i u praonicama jer im voda neće nimalo naškoditi i bit će postojane dugi niz godina. A uz sve to će i vaš branik biti zaštićen, što je i osnovna smisao postavljanja.

Kupnja u specijaliziranim trgovinama s autoopremom

Danas se mogu pronaći brojne specijalizirane trgovine s autoopremom, bilo da je riječ o onim fizičkim ili onim web trgovinama. Tako zaštitne naljepnice za branik automobila možete pronaći u većini tih trgovina, jedino je pitanje hoćete li baš pronaći one namijenjene vašem modelu auta. 

Zaštitne naljepnice za branik automobila u specijaliziranima trgovinama s autoopremom.
Zaštitne naljepnice za branik automobila možete pronaći u većini specijaliziranih trgovina s autoopremom.

Ako to nije slučaj, pojedine trgovine nude vam mogućnost narudžbe tih naljepnica za zaštitu branika po mjeri, odnosno naručit će točno prilagođene za vaš model auta. Ako i pronađete neke univerzalne, radije to preskočite i pronađite tipske jer samo na taj način ćete dobiti i najbolju moguću zaštitu, ali i najbolji izgled, odnosno gotovo da se i neće vidjeti da ih imate na svom autu. Tražite li još bolju zaštitu, možete se odlučiti za plastičnu zaštitu branika koja će ga još više zaštititi.

Postavljanje plastične zaštite branika auta

Ako vam je potrebna viša razina zaštite, tada je plastična zaštita branika automobila najbolje rješenje. Ovo rješenje se posebno preporuča vlasnicima kućnih ljubimaca, npr. pasa, koje redovito prevoze u prtljažniku. Oni prilikom ulaska i izlaska mogu oštetiti branik pa postavljanje plastične zaštite branika auta rješava taj problem.

YouTube video
Plastična zaštita branika automobila

Naime, ova vrsta zaštite će zaštititi cijeli gornji sloj branika koji je najviše izložen raznim vrstama oštećenja. Kao materijal se koristi ABS plastika koja se pokazala kao vrlo otporna na oštećenja. Plastična zaštita branika za auto postavlja se vrlo jednostavno jer je donji dio premazan čvrstim 3M ljepilom koje će poslužiti za odlično pričvršćivanje na branik. Ako nakon nekog vremena poželite skinuti automobilsku plastičnu zaštitu branika, to je također moguće bez oštećenja branika. Potrebno ju je samo dobro zagrijati te će nakon toga ljepilo popustiti i onda ju jednostavno skinete.

Članci iz iste kategorije: