Zaštitite vjetrobransko staklo od raznih utjecaja

Automobili su sastavljeni od raznih dijelova. Neki se nalaze ispod poklopca, a neki su izvana i na taj način su cijelo vrijeme izloženi vanjskim utjecajima. To znači da se može očekivati da će kad tad doći do njihovoga kvara ili oštećenja. Vjetrobranska stakla spadaju u dijelove automobila na koje mogu utjecati vanjski faktori, poput kiše, snijega, tuče, ali i mogu ih oštetiti razni kamenčići i slično.

Za dodatnu zaštitu, možete odabrati posebnu vrstu autoopreme, a to su pokrivači za vjetrobranska stakla. Nisu izrazito popularni među vozačima, ali oni koji ih jednom isprobaju, vrlo su zadovoljni s njima. 

Vjetrobranska stakla spadaju u dijelove automobila na koje mogu utjecati vanjski faktori, poput kiše, snijega, tuče, ali i mogu ih oštetiti razni kamenčići i slično.

Funkcije pokrivača za vjetrobranska stakla

Prije svega, primarna funkcija koju imaju pokrivači za vjetrobranska stakla automobila je ona zaštitna. Oni štite automobil od raznih vanjskih utjecaja, kao što su:

  • Tuča 
  • Obilna kiša i snijeg
  • Smrzavanje 
  • Štete od kamenčića i slično

U mnogočemu su slični ceradama za auto, a razlikuju se po tome što štite samo jedan dio automobila, za razliku od cerade koja će ga cijelog pokriti. No, vozači pokrivače za vjetrobranska stakla najviše koriste zimi.

Spriječite probleme sa smrzavanjem vjetrobranskog stakla

Zimi, kada temperature padnu ispod nule, vrlo često se dogodi da se na automobilu smrznu stakla. Najveći problem predstavlja smrznuto vjetrobransko staklo jer vam je ono najbitnije tijekom vožnje. Tada morate izvaditi strugalicu i ostrugati led s njega. Nekim vozačima se to ne da, pa upale grijanje i čekaju da ste led sam otopi. Naravno, postoje i razni sprejevi koji se mogu koristiti za brže odleđivanje.

No, mnogima najbolje rješenje predstavlja postavljanje pokrivača za vjetrobranska stakla na auto. Kada je postavljeno, osigurat će dovoljnu zaštitu kako se vjetrobransko staklo ne bi smrznulo. Tako ujutro, kad krenete na posao, bit će dovoljno samo skinuti taj pokrivač s vjetrobranskog stakla i ono će biti suho, bez leda. Još jedan od zanimljivih dodataka su i štitnici za ogledala automobila koji će dodatno zaštititi i taj izloženi dio auta.

Pokrivači za vjetrobranska stakla se vrlo jednostavno postavljaju na automobil. Uglavnom dolaze u praktičnoj torbi iz koje ih morate samo izvaditi i namjestiti na staklo.

Dodatna zaštita auta od raznih sitnica

Osim gore navednog smrzavanja, automobili koji su parkirani na otvorenom su često izloženi i oštećenjima od pada kamenčića, sitnih grana s drveta i slično. Ako je riječ o nešto većim komadima, može doći i do napuknuća vjetrobranskog stakla. Tako će pokrivač za vjetrobranska stakla biti dobra zaštita upravo i u takve svrhe. Parkirate li ispod drveta, možda vas baš on zaštiti od šteta od pada manje grane i slično.

Imajte na umu da pokrivači za vjetrobranska stakla auta ipak ne mogu najbolje asporbirati neke jače udarce, primjerice pad veće grane, udarac većeg kamena i slično. No, želite li svoj auto zaštititi i od tavkih stvari, možda je ipak bolje da nabavite neku ceradu za auto. Ona će ga cijelog osigurati pa je to bolja opcija. 

Postavljanje na automobil

Pokrivači za vjetrobranska stakla se vrlo jednostavno postavljaju na automobil. Uglavnom dolaze u praktičnoj torbi iz koje ih morate samo izvaditi i namjestiti na staklo. Neki se modeli jednostavno prikvače s vozačevim i suvozačevim vratima, dok se drugi modeli pomoću traka prikvače na prednje i stražnje kotače. Svakako se uvjerite da ste sve dobro pričvrstili kako se ne bi dogodilo da zapuše jak vjetar koji će vam to sve skinuti s auta.

A isto kako se vrlo jednostavno postavljaju, tako se i jednostavno skidaju. Jednostavno ih namotajte i spremite u torbu. Imajte je uvijek u prtljažniku te nemojte zaboraviti sve postaviti prije večeri. Temperature zimi tada osjetno padaju pa je svakako dobro da to napravite uvijek prije nego padne noć. A ujutro će vas onda dočekati čisto staklo te nećete gubiti vrijeme na njegovo čišćenje ili odleđivanje.

Štitnici za ogledala automobila su cijenom vrlo prihvatljivi pa se svakako preporučuje da ih postavite i na svoje vozilo.

Štitnici za ogledala u specijaliziranim trgovina s autoopremom

Još jedna vrsta autoopreme koja nije toliko popularna su štitnici za ogledala za auto. Riječ je navlakama koje se postavljaju na vanjska ogledala kako bi ih zaštitile od vanjskih utjecaja. Automobilski štitnici za ogledala se vrlo jednostavno postavljaju. Prije postavljanja, ogledala morate dobro očistiti. Skinite zaštitnu foliju i dobro ih zalijepite. Nikako nemojte koristiti neka dodatna ljepila jer biste time mogli oštetiti lak svog automobila.

YouTube video

Štitnici za ogledala automobila su cijenom vrlo prihvatljivi pa se svakako preporučuje da ih postavite i na svoje vozilo. Oni će ogledala učinkovito zaštititi od raznih ogrebotina koje mogu nastati, a ujedno će se odlično spojiti s bojom vašeg auta. 

Čitajte i Što kada se pokvare podizači stakla za auto?

Članci iz iste kategorije: