Bilo da vam je hobi skijanje ili biciklizam ili pak morate prevesti neki drugi oblik tereta, za prijevoz opreme potrebni su vam auto nosači. Postoje razne vrste nosača za bicikle, od onih koji se stavljaju na stražnja vrata, onih koji se montiraju na kuku automobila ili stražnji dio, te definitivno najpoznatiji krovni nosači za automobile. Razlog zbog kojeg su upravo oni najpopularniji je to što ne zaklanjaju video krug vozača i ne proširuju auto ni sa jedne strane. Također na krovne nosače moguće je staviti bilo koju vrstu tereta do određene veličine i težine, a teret je naravno prije prijevoza potrebno pričvrstiti kako tijekom vožnje ne bi došlo da nezgode.

krovni-nosaci-2

Koje nosače izabrati?

Ovisno o vašem vozilu, potrebno je kupiti prikladne krovne nosače. Dok se kod nekih automobila sa kupnjom nosači dobivaju gratis, kod nekih ne, te je potrebno odabrati prikladne nosače za taj automobil. Krovni nosači mogu biti od čelika ili aluminija, te imati različite nosivosti, a o tome im ovisi i cijena. Jeftiniji nosači mogu nositi teret do 50ak kilograma, dok oni skuplji mogu nositi čak do duplo teži teret (do 100kg). Cijene obično variraju od 500kn za one jeftine, pa sve do 1500 ili čak i više za skuplje kvalitetnije nosače, ali cijena također varira ovisno o modelu automobila.

Montiranje i skladištenje nosača

Krovni nosači lako se montiraju na vaš automobil, te ih možete skinuti kada god ne prevozi neki teret kako ne bi narušavali izgled automobila. Iako nekim ljudima estetika ne igra veliku ulogu, kod drugih pak to je veoma bitna stvar kod automobila. Također njihovo skladištenje je vrlo jednostavno jer ne zauzimaju puno prostora.
Krovni nosači dobra su investicija za vaš automobil, te će vam sigurno biti od pomoći u nekim situacijama. Budući da se mogu skinuti, ne narušavaju izgled automobila, a njihovo skladištenje je jednostavno i mogu trajati dugi niz godina. Ovo je veoma dobra investicija u vaš automobil, te nikada ne znate kada će vam zatrebati. Ukoliko pak trenutno nemate novaca za kupnju nosača, možete ih iznajmiti po veoma niskim cijenama, te ukoliko ne putujete često na odmore ovo može biti bolja opcija od kupnje jeftinih nosača koji su nekvalitetni i kratkotrajni.

Članci iz iste kategorije: