Odličan dodatak za auto su nosači za bicikle

Biciklizam je u zadnjih nekoliko godina postao jedan od najpopularnijih rekreativnih sportova za cijelu obitelj, a dolaskom lijepih i sunčanih proljetnih dana sve više biciklista izlazi na ulice. Budući da je vožnja po cesti uz automobile veoma opasna, nosači za bicikle idealan su dodatak za automobil koji će omogućiti prijevoz bicikala do prirode po kojoj je vožnja umirujuća i prije svega sigurna. Nosači za bicikle nisu neophodni za prijevoz bicikala, no ako morate prevesti više od jednog bicikla i niste jedini putnik u automobilu tada su obavezna dodatna oprema.

Vožnja bicikla po cesti nije ugodna i sigurna

Ukoliko planirate cijelu obitelj za vikend odvesti na bicikliranje, tada je neophodno da se pobrinete za prijevoz bicikala i obitelji do prirode, te izbjegnete vožnju po cesti. Iako stariji članovi mogu sami voziti po cesti, mlađa populacija ovu vožnju ne smatra ugodnom i nije toliko iskusna kako se ne bi osjećala ugroženo među automobilima. Osim toga vožnja van prirode zbog smoga automobila nikome nije previše ugodna i nije zdrava kao vožnja po prirodi prepunoj čistog zraka.

Različiti nosači za bicikle

Postoje različiti nosači za bicikle, a svakako su najpopularniji oni nosači koji se montiraju na krovu automobila. Upravo zbog toga što ne ometaju pregled vozaču, te ne proširuju automobil ni s jedne strane oni su i najsigurniji. Ostali nosači koje možete naći u prodaji su oni koji se montiraju na stražnjoj strani automobila, a zbog toga što vozaču onemogućuju pogled kroz stražnje staklo nisu previše popularni.  Kod nosača koji se montiraju na krov automobila morate paziti na brzinu vožnje, te visinu automobila u slučaju nekih niskih prolaza ili ulaska u garažu.

https://www.youtube.com/watch?v=zfabDY0Jl1g

Pripazite prilikom montiranja nosača

Osim što morate pripaziti prilikom samog montiranja nosača za bicikle, morate biti oprezni i prilikom postavljanja bicikala na njih. Nakon što montirate nosač pregledajte jesu li svi dijelovi nosača dobro pričvršćeni, a nakon montiranja bicikala na njih pričvrstite ih dodatno. Budući da se bicikle nalaze na automobilu u slučaju lošijeg montiranja prilikom brže vožnje ili naleta vjetra one bi mogle pasti i prouzročiti sudar. Upravo zbog toga imajte na umu da je sigurnost na prvom mjestu i nemojte žuriti prilikom montiranja!

Članci iz iste kategorije: