Nosači za auto kao dobra baza

Kada se biraju automobilski nosači za bicikle po mjeri, važno je da odredite nekoliko stvari. Prije svega, ako se osim biciklizmom planirate baviti i drugim aktivnostima, poput skijanja, ili pak patite od kroničnog nedostatka prostora u automobilu, dobra je ideja potražiti univerzalni krovni nosač. Njega ćete prema potrebi moći nadopuniti nastavcima za:

  • bicikl
  • skije
  • druge dodatke.

Također, na njega se vrlo lako postavljaju i krovne kutije. Nadalje, važno je provjeriti i ponudu za tip automobila koji imate – tu će vam prije svega najbitnije biti tip krova koji imate. Na kraju, potrebno je pripaziti i na to kako se bicikl postavlja na automobil, što je pogotovo važno putujete li zavojitim cestama ili pak tijekom putovanja prelazite strme i neravne dijelove ili pak šljunčane ceste.

Različite vrste nosača za bicikle

Biciklizam je najbolji ako u ljepotama vožnje prirodom možete uživati u društvu, stoga je kod kupnje važno provjeriti koliko bicikala vaš nosač za bicikle za auto može prenijeti. Nosač za jedan možda je povoljnija opcija, no u praksi se može pokazati kao veoma loš odabir, stoga malo veće ulaganje u onaj koji može prenijeti dva ili više nikako nije loša ideja. 

Kod kupnje je vrlo važno provjeriti nosivost automobilskog nosača za bicikle i usporediti je s težinom bicikala koje ste odlučili ponijeti kako u prometu ne biste ugrozili svoju i sigurnost drugih sudionika.

Krovni nosači za bicikle

Postoji nekoliko vrsta automobilskih nosača za bicikle, a koji ćete odabrati ponajviše ovisi o vašem budžetu. Krovni nosači za bicikle najčešći su izbor, upravo zato jer se mogu kombinirati s univerzalnim krovnim nosačima. Članci iz iste kategorije: