Ne brinite za nered uz auto gumene tepihe

Gumeni tepisi za auto danas su dio opreme koja dolazi uz gotovo svaki auto. Odlična su zaštita od raznih vrsta prljavštine, a veoma ih je jednostavno i održavati jer ne traže poseban tretman. Uz dobre gumi tepihe za auto održavanje unutrašnjosti jednostavan je posao.

Kada ih trebate zamijeniti, veliki asortiman možete pronaći u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima, ali može ih se pronaći i u raznim manjim trgovinama s raznom robom, na benzinskim postaja, online itd.

Bez brige o prljavština i tijekom lošeg vremena

Prvi i najvažniji razlog zašto biste u autu uvijek trebali imati gumene tepihe je vlaga. Gumi tepisi za auto odlična su barijera između vaših vlažnih, blatnih cipela i unutrašnjosti automobila, jer neće dopustiti da se unutrašnji tekstil na podu smoči.

Gumi tepisi
Gumi tepisi za auto savršeni su jer se jednostavno se održavaju i čiste

Ako se to dogodi, mogu nastati razni problemi, jer vlažan tekstil lako može početi ispuštati neugodne mirise ako se pravilno ne osuši, a ako često vozite automobil za vrijeme kišnih sezona, nećete mu dati tu priliku. S druge strane, sva voda koju cipelama unesete u automobil ostaje na gumenom tepihu pa se lakše suši na zraku.

Odaberite pravu veličinu auto tepiha

Automobilski gumi tepisi danas se nalaze u većini automobila. Ipak, ako su oni koje već imate istrošeni, oštećeni, ili pak tekstilne tepihe želite zamijeniti gumenima, postoji nekoliko mjesta na kojima možete potražiti zamjenske.

Gumeni tepisi za Ford Focus

Prije svega, univerzalni gumi tepisi za auto prodaju se na benzinskim postajama i u trgovinama auto dijelovima, no ako se odlučite za njih, svakako provjerite odgovaraju li vašem automobilu. Druga opcija je da provjerite kod proizvođača automobila, koji će sigurno imati odgovarajući model koji odgovara vašem vozilu. Treća opcija je da provjerite oglasnike, u kojima ćete vjerojatno pronaći već korištene gumene auto tepihe, ali samo ako imate nešto stariji model automobila.

Prednosti nad tekstilnim tepisima

Gumi tepisi za auto savršeni su zbog sljedećih razloga:

  •  Jednostavno se održavaju i čiste
  •  otporni su na grebanje, pucanje, visoke temperature i vodu
  •  Ne smeta im ni sol, blato, jake kemikalije

Upravo radi toga bolji su odabir od tekstilnih tepiha za auto. Automobilske gumene tepihe lako možete oprati pod običnom vodom dok perete auto te sa njih maknuti raznu prljavštinu, poput blata, soli pa sve do mrvica, kamenčića i sličnog. Nakon toga potrebno ih je samo otresti ili prebrisati od vode, i spremni su za novu rundu upotrebe, bez ikakvog dodatnog sušenja.

Članci iz iste kategorije: