Brzo očistite gumene tepihe za auto

Svi koji svakodnevno često ulaze i izlaze iz auta, u isto vrijeme unose i mnogo prljavštine u unutrašnjost auta. Taj problem pogotovo je prisutan zimi, kada ima snijega, kiše i sličnog. Stoga je najbolje na podu auta imati tepihe za auto. Mnogi su toga svjesni i danas jako mnogo vozača u svojim autima ima tepihe za auto. Dostupni su u dva oblika, kao tekstilni tepisi za auto i kao gumeni tepisi za auto. Svatko ima svoje favorite, ali kada je riječ o čiščenju, tada su gumeni tepisi za auto definitivno bolja opcija.

Čišćenje

Gumeni tepisi za auto su omiljena vrsta tepiha mnogima ponajprije zbog vrlo jednostavnog čiščenja. Zbog gume od koje su izrađeni, ne propuštaju vodu pa ih se može vrlo jednostavno oprati s vodom.

Najjednostavnije ćete ih oprati s nešto jačim mlazom vode pa ukoliko svoj auto perete u ručnoj autopraonici, nemojte zaboarviti usput i oprati svoje gumene tepihe. U slučaju nešto većeg zaprljanja, možete ih tretirati i s nekim šamponom kako biste ih temeljito isprali te kako bi vam kasnije i mirisali.

Problem s nekvalitetnim modelima

Gumi tepisi za auto danas se mogu kupiti na mnogo različitih mjesta. Od potpuno specijaliziranih trgovina pa sve do raznih manjih trgovina, velikih trgovačkih centara, benzinskih postaja i dr. Cijene se ponekad mogu dosta razlikovati, a često se gumeni tepisi za auto mogu pronaći i na nekim akcijskim ponudama po znatno sniženim cijenama. No, kupovina takvih sniženih modela ponekad može biti problematična. Naime, često su takvi gumeni tepisi za auto izrađeni od gume nešto lošije kvalitete.

Zbog toga, moguće je da će takvi tepisi jedno duže vrijeme ispuštati neugodan miris. A osim toga, upitno je koliko dugo će vam trajati. Jer guma lošije kvalitete nije toliko otporna na razne promjene temperature. A upravo promjene temperature će se događati nekoliko puta godišnje, pogotovo ako vam je auto stalno parkiran na otvorenom. Ljetne visoke i zimske niske temperature mogle bi uzrokovati pucanje takvih nekvalitetnih tepiha.

Stoga, bolje rješenje bila bi kupovina gumenih tepiha za auto u nekoj specijaliziranoj trgovini koja prodaje samo opremu renomiranih proizvođača. S obzirom da će vam takvi tepisi dugo trajati, kupnja će vam vam se itekako isplatiti.

Akumulatori su ključni kod pokretanja motora. Saznajte više tako da slijedite linku.

Članci iz iste kategorije: