Ponesite na odmor sve što ste planirali

Odlazak na nekoliko dana na odmor automobilom mnogima predstavlja i užitak, ali i probleme. A problemi se odnose na prijevoz svih potrebnih stvari. Naime, mnogim obiteljima prtljažnik nije dovoljan da se u njega spreme sve stvari. Ovakvi problemi izrazito su česti kod obitelji s manjom djecom jer kada u prtljažnik uguraju dječja kolica, ostane još jako malo mjesta za ostale stvari. Mnogi onda koriste iduće logično rješenje, a to je spremanje stvari na stražnja sjedala i slično. No, to je dosta nepraktično za ostale putnike.

Krovne kutije riješiti će problem prostora

Kako biste jednostavno riješili problem nedostatka prostora, odlučite se za kupovinu krovne kutije. Ona se vrlo jednostavno montira na krov automobila i u nju ćete moći pospremiti sve ono što vam nije stalo u prtljažnik.

Krovne kutije dostupne su u više različitih kapaciteta. Smatrate li da vam je potrebno još samo malo dodatnog mjesta, onda će vam biti dovoljna i neka manjeg kapaciteta. No, ako imate jako puno stvari koje bi željeli povesti sa sobom, onda izaberite neku većeg kapaciteta.

Vrste i montaža

Krovne kutije se jako brzo montiraju i skidaju s automobila. Montiraju se na krovne nosače koji su danas sastavni dio gotovo svakog novog automobila. U slučaju da ih vaš automobil nema, morat ćete i njih kupiti. Sve što je potrebno je pritisnuti krovnu kutiju na za to predviđena mjesta prilikom čega ćete čuti klik što označava da je sve dobro sjelo. Isto tako, nakon postavljanja, krovna kutija se zaključava na nosače kako biste bili sigurni da neće ispasti prilikom vožnje, a i kako biste bili sigurni da neće biti ukradena. Što se tiče zaštite stvari unutar nje, postoji poseban lokot pomoću kojeg ćetu ju zaključati.


Na tržištu je moguće pronaći krovne kutije različitih proizvođača koje se razlikuju u kapacitetu i dizajnu. Sve to utječe na konačnu cijenu pa se prije kupnje raspitajte o različitim modelima i odlučite se za onaj koji je za vas idelan po omjeru cijene i onoga što nudi. Budući da svatko ima svoje zahtjeve i svoja očekivanja od krovne kutije, kapacitet koji mu odgovara i slično, teško je dati konkretan univerzalni savjet za koji se model odlučiti.

Članci iz iste kategorije: