Mnogima je danas automobil omiljeno prijevozno sredstvo. To i ne čudi, s obzirom da na taj način imaju određenu komociju. Mogu krenuti na put kada žele, mogu stati kada žele i slično. Upravo zbog toga se često zapute na razna putovanja koristeći svoje vozilo. Odlazak na putovanja preko neke agencije, primjerice autobusom, ima brojne nedostatke, a glavni nedostatak je upravo u tome što stalno ovisite u drugima i njihovim planovima.

Zato u nastavku pročitajte više o tome što vam je sve potrebno kada krećete na put automobilom, koje su to korisne sitnice, poput torbi za putovanje koje će vam putovanje učiniti još zanimljivijim.

Organizirajte stvari u više torbi

Kada krećete na put, torbe za putovanja su svakako prva stvar koja će vam trebati, a isto vrijedi i kada krećete na put automobilom. Najbolje je koristiti više njih i pokušati sortirati stvari. Tako u jednu torbu za putovanja možete smjestiti svu odjeću. U drugu pokušajte staviti raznu drugu opremu koja će vam biti potrebna, u treću hranu itd. U svakom slučaju, puno je bolja opcija da ponesete više manjih torbi za putovanja nego da sve strpate u jednu pa ćete kasnije imati problema s pronalaskom stvari.

torbe za putovanja
Kada krećete na put, torbe za putovanja su svakako prva stvar koja će vam trebati.

Osim toga, važno je i dobro pakirati torbe, odnosno stvari za koje znate da vam neće trebati tako rano na putovanju pokušajte smjestiti na dno, a sve ono što bi vam moglo ranije zatrebati probajte staviti na vrh. Takvo planiranje unaprijed će sigurno smanjiti stresove koji se mogu javiti na putovanjima zbog loše organizacije.

Budite spremni i za odlazak na more

Pod pojmom putovanja autom, mnogi će odmah pomisliti o odlasku na more. Naime, mnogim obiteljima su ljetni praznici rezervirani za odlazak na more na barem nekoliko dana. Tada će vam uz gore navedena pomagalo biti potrebne i torbe za plažu. U njih možete staviti:

 • Ručnike
 • Rezervnu odjeću
 • Opremu za plivanje (kapu za plivanje, naočale za ronjenje itd.)
 • Hranu itd.

Naravno, kao i što je ranije navedeno, pokušajte sve što je moguće bolje organizarati. Hranu nikako nemojte stavljati na dno torbe za plažu jer bi se pod teretom mogla zgnječiti što vam se sigurno neće svidjeti. Sve u svemu, torbe za plažu su danas gotovo neizostavan dodatak ako se planirate kupati na moru i uživati u odmaranju na plaži.

Korisni pokloni za auto za ljubitelje putovanja

Imate li nekog prijatelja kojem se bliži rođendan, koji voli putovanja autom, a ne znate što mu pokloniti, čitajte dalje. Naime, on će sigurno cijeniti neki zanimljiv dodatak za auto koji mu može olakšati putovanje. Tako u obzir dolaze pokloni za auto koji se mogu pronaći u brojnim trgovinama. Neki od zanimljivih poklona za auto su:

 • GPS navigacijski uređaj
 • Držač navigacijskog uređaja ili mobitela
 • Organizatori stvari koji se montiraju na sjedalo i koji imaju razne pretince za stvari
 • Organizatori za prtljažnik za bolje slaganje stvari
 • Setovi za popravak bicikla
 • Automobilski punjači za mobitel
 • Strugači za led i dr.

Takve poklone za auto sigurno će znati cijeniti oni koji redovito odlaze na neka putovanja automobilom.

YouTube video
Najbolje torbe za putovanje

Veliki izbor dodataka za putovanja autom u trgovinama

Ove gore navedene dodatke za auto kao i razne torbe za putovanja ne morate tražiti isključivo u nekoj specijaliziranoj trgovini s autopremom, već ih možete potražiti i na raznim drugim mjestima. Riječ je o raznim univerzalnim dodacima koji se često mogu pronaći i u velikim supermarketima i manjih trgovinama.

A zbog mogućnosti da postanu i zanimljivi pokloni za auto, pogledajte i ponudu trgovina koje nude razni promocijski materijal zato što je riječ o dodacima koje neke tvrtke koriste za promociju. Primjerice, logo na nekoj torbi za putovanja može biti odličan reklamni proizvod koji će razveseliti one koji ga dobiju.

Kupnja auto dodataka online

Osim u fizičkim trgovinama, pokloni za auto se mogu kupiti i putem raznih web trgovina koje ih prodaju. U njima ćete tako na jednom mjestu pronaći razne zanimljive dodatke. Primjerice, organizatori za sjedala ili organizatori za prtljažnik dolaze u raznim varijantama i možete pronaći one sa samo nekoliko pretinaca pa sve do onih s puno pretinaca.

pokloni za auto
Pokloni za auto se mogu kupiti i putem raznih web trgovina.

Isto tako, nosači za navigaciju/mobitel dostupni su za postavljanje na razna mjesta. Tako se mogu postaviti na staklo, na ventilacijske otvore, a za one sa starijim modelima auta postoji i mogućnost postavljanja u utor za CD. Izbor je velik, a na vama je da odaberete ono što vam se najviše sviđa.

Članci iz iste kategorije: